Begeleiding teamsessie

“A tree with strong roots laughs at storms”

– Malay Proverb

 

ZO MAAK JE JOUW SESSIE EFFECTIEF

 

ROOTS is gebouwd op het fundament van mijn eigen ervaring. Na het jarenlang, vanuit diverse managementrollen, begeleiden van teams, weet ik wat er nodig is om mensen in beweging te brengen. Focus, ruimte en een andere omgeving. ROOTS biedt het allemaal. Toch zie ik teams tijdens sessies op mijn locatie vaak struikelen door:

 • een te volle agenda
 • een onduidelijk doel
 • een te eenzijdig programma
 • te weinig ruimte voor écht contact
 • een gebrek aan motivatie bij de deelnemers

Sessie-, team- en organisatiedoelen worden hierdoor niet gehaald. Het kost de organisatie tijd en geld en levert vaak meer frustratie dan motivatie op. Herkenbaar?

De afgelopen 20 jaar heb ik vele bijeenkomsten georganiseerd en teamsessies bijgewoond en begeleid. In een actieve rol, maar ook meekijkend vanuit de faciliterende rol die ROOTS mij biedt. Die ervaring heb ik vertaald naar de:

 

ROOTS R.E.I.S methodiek

de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie

 

HOE WERKT HET?

Als procesbegeleider bepaal ik samen met jou, aan de hand van deze methodiek, de route die leidt naar een geslaagde sessie. En leid ik het team tijdens de sessie aan de hand van inspirerende werkvormen vol energie naar het gewenste resultaat. Effectief én vol impact voor het team én voor de organisatie.

 

HET RESULTAAT

Deze methodiek helpt jou:

 • Een zee aan tijd te besparen die je anders kwijt bent aan de voorbereiding.
 • Echt stil te staan bij wat je wilt bereiken met je geplande teamsessie.
 • Realistische doelen te stellen, zodat je voortaan wél je gewenste resultaat bereikt.
 • Hoe je deze doelen in verbinding met de aanwezigen kunt bereiken.
 • Om het team gedurende de sessie te motiveren.
 • Aan voldoende energie om tijdens de sessie volop samen met je team te genieten terwijl ik het proces begeleid.
 • Aan een team dat gemotiveerd en tevreden aan het eind van de dag weer naar huis gaat.

 

DE STAPPEN

 • Stap 1: Intakegesprek
  Tijdens een intake brengen we het doel van de sessie en de ambities voor de teamsessie in kaart. 
 • Stap 2: Uitkomsten uitwerken tot de ROADMAP
  De uitkomsten van dit gesprek werk ik uit tot een ROADMAP voor jouw effectieve teamsessie.
 • Stap 3: Ontwerp en uitwerking van het programma
  Op basis van de definitieve ROADMAP ontwerp ik compleet programma voor jouw teamsessie, inclusief een voorstel voor passende werkvormen.
 • Stap 4: Het sessieplan
  Het resultaat is een compleet draaiboek voor jouw sessie.
 • Ben jij benieuwd hoe de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie voor jouw team er uit ziet?
 • Wil je meer energie in je teamsessie brengen én er meer uithalen?
 • Denk je aan afwisselende werkvormen passend bij je sessiedoel en je benoemde sessieresultaat maar heb je geen idee welke?

Dan help ik je graag!

 

INVESTERING

De investering voor het opstellen van de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie (stap 1 t/m 4) met als resultaat een sessieplan is € 495,00 (excl. BTW).

Na deze vier stappen heb je de route in handen naar een Effectieve en Impactvolle Sessie voor jouw team. En kun je in principe zelf aan de slag. Als procesbegeleider kan ik er echter voor zorgen dat je hele team optimaal profiteert van de sessie.

 

Stap 5: Begeleiden van de sessie
Door de inzet van bijzondere brainstormtechnieken, verrassende energizers en een scala aan creatieve werkvormen zorg ik voor een resultaat dat naadloos past op de doelen die zijn gesteld via de R.E.I.S methodiek.

 

Wil je dat jouw hele team optimaal profiteert van een sessie?

Dan begeleid ik die graag!

 

Voor € 795,00 euro (excl. BTW) per dag leid ik het team vanuit mijn kennis en expertise naar een resultaat vol impact en energie.

Voor € 245,00 euro (excl. BTW) extra ontvang je aan het einde van je sessie een outputpaper met de uitkomsten van de sessie. Ben jij na de sessie benieuwd naar de leerpunten en vervolgstappen? Dan plannen we zonder extra kosten een Follow-up gesprek.

Reacties op R.E.I.S.
_

“De kennis en kunde van Maartje heeft ons geholpen om een effectieve teamsessie neer te zetten. Een sessie waarbij we aan het eind alles bereikt hadden wat we vooraf wensten. Onze wensen en doelen zijn door de vragen van Maartje scherper geworden. We konden de invulling van het programma daardoor naadloos aan laten sluiten op dat wat we wilde bereiken.

Het programma zelf verliep relaxed, bijna als vanzelf en binnen de tijd, zonder daarop te hoeven jagen. Op een locatie die inspirerend, warm en sfeervol is met een geweldige verzorging.

Jessica van Iersel, Organisatieadviseur, Gemeente Oisterwijk

“Een inspirerende en enerverende workshop in een sfeervolle en gastvrije setting. Maartje heeft ons de hele dag op een zeer competente wijze begeleid en ervoor gezorgd dat we met een tastbaar resultaat naar huis zijn gegaan.

Over alles is nagedacht en aan alles is gedacht. Goede koffie, een perfecte lunch en heerlijke versnaperingen tussendoor. Een setting die moeilijk is te overtreffen, en die het vooral mogelijk maakt, al dan niet begeleid door Maartje, doelgericht resultaten te bereiken.”

Mark Lemmens, Marketing Manager, Coolworld International

De sessies die we onder begeleiding van Maartje hebben gehouden bij ROOTS hebben we als team als zeer waardevol ervaren. De tijd die besteed is aan de voorbereiding zagen we terug in de effectiviteit van de sessies waardoor we meer dan goed geslaagd zijn in het realiseren van onze doelstellingen. 

De manier waarop Maartje de sessies begeleidt, participerend maar ook op een natuurlijke manier leidend, zorgde voor een ontspannen sfeer op een prachtige locatie.”

Remi van Liempd, De Jong Accountants

“Het voorbereiden van de teamsessie aan de hand van de R.E.I.S. methodiek van ROOTS zorgde ervoor dat we van tevoren goed na moesten denken over het doel en invulling van de dag.

De begeleiding door Maartje creëerde een veilige sfeer waarin alle teamleden zich op hun gemak voelde en de doelen die we voor deze dag gesteld hadden gehaald werden. De positieve feedback van alle deelnemers met de complimenten voor de rol van Maartje, de locatie en de gastvrijheid zorgen ervoor dat ik graag nog een keer bij ROOTS terug kom.”

Willem Prinsen, Koopman Logistics Group

“Onze heidag bij ROOTS was helemaal af, aan alles was gedacht.

Dankzij het meedenken en de flexibiliteit van Maartje de Jong was er voldoende ruimte voor inhoud, kennismaking en ontspanning.

De teambegeleiding tijdens lunch, borrel en diner was verbindend, speels, humorvol, luchtig en toegankelijk. En zorgde ervoor dat onze eigen begeleiders even achterover konden leunen en zelf deel konden nemen. De sfeer was direct vertrouwd en veilig, ook al zagen sommigen elkaar voor het eerst – we zijn als team vertrokken en men weet elkaar nu makkelijker en sneller te vinden.”

Mireille Major, ICTU

“De teamsessie met het management team van TILT bij ROOTS was een groot succes. De professionele voorbereiding samen met Maartje de Jong zorgde ervoor dat deze dag alles in zich had om onze doelen te bereiken.

De teamleden voelden zich meteen op hun gemak door de ambiance en warme ontvangst op de prachtige locatie. De professionele, authentieke en gastvrije begeleiding van de dag door Maartje heeft ervoor gezorgd dat de teamleden elkaar op ongedwongen wijze beter hebben leren kennen.

Er was ruimte voor plezier tijdens het schermen en tijd voor het aanscherpen van onze doelen en activiteiten in de strategische sessie die in de middag gepland stond. Tussendoor hebben we kunnen genieten van gezonde hapjes, heerlijke maaltijden en lekkere dranken. Kortom een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.”

Saskia Lavrijssen, directeur TILT (Institute for Law and Technology)

DOWNLOAD HIER HET GRATIS E-BOOK:

9 tips voor het organiseren van je effectieve teamsessie

 

Veel organisaties worstelen met tijd en geld die ze in teamsessie stoppen. Het lukt ze vaak niet het beste uit de sessie én uit hun mensen te halen. Misschien herken je dat wel.

 • Is jouw teamdag ook niet altijd even effectief?
 • Rijd je wel eens naar huis met het gevoel: “Wat heeft de sessie nou eigenlijk echt opgeleverd?”
 • Was het programma weer te vol en niet inspirerend?

Aan de hand van 9 valkuilen bij het organiseren van je teamsessie, geef ik je in dit e-book vanuit mijn jarenlange ervaring tips voor een effectieve en betekenisvolle teamsessie.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang het e-book (incl. 4x per jaar inspiratietips) in je mailbox.

Reacties op het e-book
_

“Waardevol e-boek Maartje! Altijd mooi om na een teamdag van klanten terug te horen dat de sessie geslaagd was én merkbaar heeft bijgedragen aan beoogde samenwerkings- of performancedoelen. Met deze 9 tips vergroot je de kans op succes. Aanrader!”
 
Susan Eggels, Teams met Toekomst
“Heel herkenbaar Maartje de Jong! Bij een effectieve heidag of tweedaagse is een zorgvuldige voorbereiding simpelweg een must. Bruikbare tips!”
 
Stephan Rens,  Rensultaat Organisatieontwikkeling