Begeleiding teamsessie

“A tree with strong roots laughs at storms”

– Malay Proverb

 

ZO MAAK JE JOUW SESSIE EFFECTIEF

 

ROOTS is gebouwd op het fundament van mijn eigen ervaring. Na het jarenlang, vanuit diverse managementrollen, begeleiden van teams, weet ik wat er nodig is om mensen in beweging te brengen. Focus, ruimte en een andere omgeving. ROOTS biedt het allemaal. Toch zie ik teams tijdens sessies op mijn locatie vaak struikelen door:

 • een te volle agenda
 • een onduidelijk doel
 • een te eenzijdig programma
 • te weinig ruimte voor écht contact
 • een gebrek aan motivatie bij de deelnemers

Sessie-, team- en organisatiedoelen worden hierdoor niet gehaald. Het kost de organisatie tijd en geld en levert vaak meer frustratie dan motivatie op. Herkenbaar?

De afgelopen 20 jaar heb ik vele bijeenkomsten georganiseerd en teamsessies bijgewoond en begeleid. In een actieve rol, maar ook meekijkend vanuit de faciliterende rol die ROOTS mij biedt. Die ervaring heb ik vertaald naar de:

 

ROOTS R.E.I.S methodiek

de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie

 

HOE WERKT HET?

Als procesbegeleider bepaal ik samen met jou, aan de hand van deze methodiek, de route die leidt naar een geslaagde sessie. En leid ik het team tijdens de sessie aan de hand van inspirerende werkvormen vol energie naar het gewenste resultaat. Effectief én vol impact voor het team én voor de organisatie.

 

HET RESULTAAT

Deze methodiek helpt jou:

 • Een zee aan tijd te besparen die je anders kwijt bent aan de voorbereiding.
 • Echt stil te staan bij wat je wilt bereiken met je geplande teamsessie.
 • Realistische doelen te stellen, zodat je voortaan wél je gewenste resultaat bereikt.
 • Hoe je deze doelen in verbinding met de aanwezigen kunt bereiken.
 • Om het team gedurende de sessie te motiveren.
 • Aan voldoende energie om tijdens de sessie volop samen met je team te genieten terwijl ik het proces begeleid.
 • Aan een team dat gemotiveerd en tevreden aan het eind van de dag weer naar huis gaat.

 

ONZE SAMENWERKING

Stap 1: Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)

Eerst plannen we een gesprek waarin we elkaar leren kennen. Daarin bespreken we de aard en aanleiding en van de sessie en de hulpvraag.

Stap 2: offerte op maat

In een bondig voorstel zorg ik ervoor dat, met de input van het eerste gesprek, helder is wat jullie van mij kunnen verwachten, wat te nemen stappen gaan zijn en welke investering daarbij hoort.

Is er een akkoord? Dan pakken we door!

Stap 3: Intakegesprek
Tijdens een diepgaand intakegesprek stel ik veel vragen om een helder beeld te krijgen. Op die manier brengen we het brengen we het (onderliggende) doel van de sessie en de ambities voor de sessie in kaart. 

Stap 4: Uitkomsten uitwerken tot de ROADMAP
De uitkomsten van dit gesprek werk ik uit tot een ROADMAP voor jouw effectieve teamsessie.In het tweede gesprek samen kunnen bekijken waar we de beelden over de uitkomsten van het intakegesprek delen en bepalen waar ze nog moeten worden bijgesteld.

Stap 5: Ontwerp en uitwerking van het programma
Op basis van de definitieve ROADMAP ontwerp ik compleet programma voor jouw teamsessie, inclusief een voorstel voor passende werkvormen. Werkvormen zijn activerende oefeningen die deelnemers op een gekaderde manier laten werken aan een (sub)doelstelling.

Stap 6: Het sessieplan; punten op de i
Het resultaat is een compleet draaiboek voor jouw sessie. Dit bespreken we samen in een videocall. Hierin leg ik het draaiboek uit, is er ruimte voor vragen te stellen en feedback te geven en we de laatste aanpassingen verwerken.

Tussentijds houden we regelmatig contact. Dat zullen we in samenspraak organiseren via videocalls, telefoon mail en eventueel op locatie.

 

INVESTERING

De investering voor het opstellen van de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie met als resultaat een op-maat-sessieplan kan al vanaf € 595,00 (excl. BTW). Het tarief is afhankelijk van de duur van de sessie en de complexiteit van de hulpvraag.

Na deze 6 stappen heb je de route in handen naar een Effectieve en Impactvolle Sessie voor jouw team. En kun je in principe zelf aan de slag. Ben je echter onervaren in het begeleiden van sessies? Wil je graag geholpen en ontzorgd worden? Of wil je tijdens de sessie vooral zelf ‘deelnemer’ zijn? Dan ik de sessie ook voor jullie faciliteren. Als procesbegeleider kan ik er echter voor zorgen dat je hele team optimaal profiteert van de sessie.

Optioneel: Er zijn nog tal van mogelijkheden die ik voor jullie kan verzorgen. Denk aan het organiseren van teambuildingsactiviteiten op de locatie en in de omgeving, materiaalgebruik, overnachtingen etc.

DE BEGELEIDING

ROOTS kan naast het faciliteren en voorbereiden van jullie sessie óók de begeleiding verzorgen. Als eigenares en facilitator ben ik al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van (inter)actieve sessies. Idealiter beslissen we vooraf of de uitvoering door ROOTS verzorgd wordt, maar het is ook mogelijk om na de voorbereidende fase alsnog voor externe begeleiding te kiezen.

Hoe ziet dat eruit? Met mijn invoelend vermogen, aanstekelijk enthousiasme en flexibiliteit zorg ik voor een uitvoering dienaadloos past op de doelen die zijn gesteld via de R.E.I.S methodiek.

Al vanaf € 895,00 euro (excl. BTW) per sessie leid ik het team vanuit mijn kennis en expertise naar een resultaat vol impact en energie. Dit tarief wordt n.a.v. het kennismakingsgesprek in een offerte voor jullie berekend.

Optioneel:

Voor € 345,00 euro (excl. BTW) extra ontvang je aan het einde van je sessie een outputpaper met de uitkomsten van de sessie. Ben jij na de sessie benieuwd naar de leerpunten en vervolgstappen? Dan plannen we zonder extra kosten een Follow-up gesprek.

Gaan wij samen aan de slag?

 • Ben jij benieuwd hoe de Route naar een Effectieve en Impactvolle Sessie voor jouw team er uit ziet?
 • Wil je meer energie in je teamsessie brengen én er meer uithalen?
 • Denk je aan afwisselende werkvormen passend bij je sessiedoel en je benoemde sessieresultaat maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken?

Dan help ik je graag! 

Reacties op R.E.I.S.
_

“De kennis en kunde van Maartje heeft ons geholpen om een effectieve teamsessie neer te zetten. Een sessie waarbij we aan het eind alles bereikt hadden wat we vooraf wensten. Onze wensen en doelen zijn door de vragen van Maartje scherper geworden. We konden de invulling van het programma daardoor naadloos aan laten sluiten op dat wat we wilde bereiken.

Het programma zelf verliep relaxed, bijna als vanzelf en binnen de tijd, zonder daarop te hoeven jagen. Op een locatie die inspirerend, warm en sfeervol is met een geweldige verzorging.

Jessica van Iersel, Organisatieadviseur, Gemeente Oisterwijk

“Een inspirerende en enerverende workshop in een sfeervolle en gastvrije setting. Maartje heeft ons de hele dag op een zeer competente wijze begeleid en ervoor gezorgd dat we met een tastbaar resultaat naar huis zijn gegaan.

Over alles is nagedacht en aan alles is gedacht. Goede koffie, een perfecte lunch en heerlijke versnaperingen tussendoor. Een setting die moeilijk is te overtreffen, en die het vooral mogelijk maakt, al dan niet begeleid door Maartje, doelgericht resultaten te bereiken.”

Mark Lemmens, Marketing Manager, Coolworld International

De sessies die we onder begeleiding van Maartje hebben gehouden bij ROOTS hebben we als team als zeer waardevol ervaren. De tijd die besteed is aan de voorbereiding zagen we terug in de effectiviteit van de sessies waardoor we meer dan goed geslaagd zijn in het realiseren van onze doelstellingen. 

De manier waarop Maartje de sessies begeleidt, participerend maar ook op een natuurlijke manier leidend, zorgde voor een ontspannen sfeer op een prachtige locatie.”

Remi van Liempd, De Jong Accountants

“Het voorbereiden van de teamsessie aan de hand van de R.E.I.S. methodiek van ROOTS zorgde ervoor dat we van tevoren goed na moesten denken over het doel en invulling van de dag.

De begeleiding door Maartje creëerde een veilige sfeer waarin alle teamleden zich op hun gemak voelde en de doelen die we voor deze dag gesteld hadden gehaald werden. De positieve feedback van alle deelnemers met de complimenten voor de rol van Maartje, de locatie en de gastvrijheid zorgen ervoor dat ik graag nog een keer bij ROOTS terug kom.”

Willem Prinsen, Koopman Logistics Group

“Onze heidag bij ROOTS was helemaal af, aan alles was gedacht.

Dankzij het meedenken en de flexibiliteit van Maartje de Jong was er voldoende ruimte voor inhoud, kennismaking en ontspanning.

De teambegeleiding tijdens lunch, borrel en diner was verbindend, speels, humorvol, luchtig en toegankelijk. En zorgde ervoor dat onze eigen begeleiders even achterover konden leunen en zelf deel konden nemen. De sfeer was direct vertrouwd en veilig, ook al zagen sommigen elkaar voor het eerst – we zijn als team vertrokken en men weet elkaar nu makkelijker en sneller te vinden.”

Mireille Major, ICTU

“De teamsessie met het management team van TILT bij ROOTS was een groot succes. De professionele voorbereiding samen met Maartje de Jong zorgde ervoor dat deze dag alles in zich had om onze doelen te bereiken.

De teamleden voelden zich meteen op hun gemak door de ambiance en warme ontvangst op de prachtige locatie. De professionele, authentieke en gastvrije begeleiding van de dag door Maartje heeft ervoor gezorgd dat de teamleden elkaar op ongedwongen wijze beter hebben leren kennen.

Er was ruimte voor plezier tijdens het schermen en tijd voor het aanscherpen van onze doelen en activiteiten in de strategische sessie die in de middag gepland stond. Tussendoor hebben we kunnen genieten van gezonde hapjes, heerlijke maaltijden en lekkere dranken. Kortom een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.”

Saskia Lavrijssen, directeur TILT (Institute for Law and Technology)

“De heidag is ervaren als een succesvolle dag waarbij het wij-gevoel volop aanwezig was. De sfeer was ontspannen waardoor alle deelnemers zich op hun gemak voelde, actief betrokken waren en hun mening durfde te geven. 

De voorbereiding via de R.E.I.S. methodiek heeft ons geholpen en gestuurd en was van groot belang voor het succes van de heidag. De werkvormen die gebruikt werden tijdens de sessie waren voor veel deelnemers onverwacht maar werden door de ontspannen sfeer en professionele begeleiding van Maartje als positief ervaren. 

Het gewenste doel is bereikt en we kijken na de sessie met een positieve drive en vol ambitie vooruit.”

Suzanne Poot, Level Software & Consultancy

“Wat een fijne samenwerking met Maartje en haar team! De voorbereiding voor de tweedaagse van ons managementteam is heel zorgvuldig en professioneel opgepakt, waarbij gedacht is aan alle (kleine) details. Deze goede voorbereiding hebben de twee dagen zeker doen slagen: alles was tot in de puntjes verzorgd. Top!”

Sylvia Schoenmakers, Stichting Stroomm

“Onze allereerste teamdag was echt een succes! Jouw rol als teamsessiebegeleider én de locatie hebben een positieve impact gehad. Ik waardeerde enorm hoe je mij hebt geholpen en ondersteund tijdens de voorbereidingen, vooral omdat dit mijn eerste ervaring was met het organiseren van een teamdag, en dat ook nog eens vanuit mijn nieuwe leidinggevende positie.

De gekozen werkvormen waren erg leuk en zoals besproken ook bijzonder toegankelijk, wat een uitstekende zet bleek te zijn. Jouw prettige begeleiding en de manier waarop je iedereen er steeds weer bij betrok, hebben absoluut bijgedragen aan de positieve sfeer. Ik ben erg tevreden hoe we dit samen hebben bereikt! Zonder jouw ondersteuning en begeleiding was dit niet zo gelukt. Hartelijk dank!”

Jorrit Jansen, Vermetten Loonadvies

“De algehele reactie op de teamdag is buitengewoon positief. Zowel mijn teamleden als ikzelf hebben de dag als vruchtbaar en plezierig ervaren.

Het voorbereidingstraject vond ik erg prettig. Het was erg helpend, fijn om dit samen te kunnen doen.

De sfeer tijdens de teamdag was top! Mede dankzij de locatie, je team en je begeleiding. Ik ben heel tevreden met het resultaat van de dag. Voor herhaling vatbaar!”

Sandra Peters, Eigenaar By Eve

DOWNLOAD HIER HET GRATIS E-BOOK:

9 tips voor het organiseren van je effectieve teamsessie

 

Veel organisaties worstelen met tijd en geld die ze in teamsessie stoppen. Het lukt ze vaak niet het beste uit de sessie én uit hun mensen te halen. Misschien herken je dat wel.

    • Is jouw teamdag ook niet altijd even effectief?
    • Rijd je wel eens naar huis met het gevoel: “Wat heeft de sessie nou eigenlijk echt opgeleverd?”
    • Was het programma weer te vol en niet inspirerend?

Aan de hand van 9 valkuilen bij het organiseren van je teamsessie, geef ik je in dit e-book vanuit mijn jarenlange ervaring tips voor een effectieve en betekenisvolle teamsessie.

Vul hieronder je gegevens in en ontvang het e-book (incl. 4x per jaar inspiratietips) in je mailbox.

Reacties op het e-book
_

“Waardevol e-boek Maartje! Altijd mooi om na een teamdag van klanten terug te horen dat de sessie geslaagd was én merkbaar heeft bijgedragen aan beoogde samenwerkings- of performancedoelen. Met deze 9 tips vergroot je de kans op succes. Aanrader!”
 
Susan Eggels, Teams met Toekomst
“Heel herkenbaar Maartje de Jong! Bij een effectieve heidag of tweedaagse is een zorgvuldige voorbereiding simpelweg een must. Bruikbare tips!”
 
Stephan Rens,  Rensultaat Organisatieontwikkeling