Over ROOTS

“Ideas are the ROOTS of creation”

– Ernest Dimnet

_

Als je uit je bekende wereld stapt, ga je anders denken en voelen. Dat levert vaak de beste ideeën en inzichten op.

Met ROOTS inspiratielocatie wil ik zorgen voor groei van mensen vanuit hun basis. De rust, ruimte en het comfort van mijn unieke locatie faciliteert deze groei. Ik creëer een setting waarin mensen het beste uit zichzelf én elkaar kunnen halen. Een plek waar beweging wordt gegenereerd: waar mensen, organisaties of projecten groeien. Een setting die helpt om dichtbij jezelf te komen.

Maar het volgen van mijn hart gaat niet vanzelf… Er ligt een bijzonder ontwikkeling aan het ontstaan van ROOTS te grondslag.

In 2015 is, na jaren hard werken, mijn energie op. Het gaat niet goed en ik weet dat er iets moet veranderen. Ruim 13 jaar werk ik dan bij een grote corporate organisatie in diverse managementfuncties. Met als rode draad: het managen van een organisatie in verandering (voor meer info: zie LinkedIn).

Tijdens een bijzondere training in 2015 leer ik om echt naar mijn hart te luisteren:
om mijn eigen pad te kiezen en hiervoor durven gaan. Wat een openbaring… Ik ontdek dat ik terug moet naar mijn basis, naar mijn innerlijke roots.

_
“Wat een ontzettend mooi en eerlijk verhaal Maartje. Ik ben fan!”

– Marion De Graaf-van Elderen

_

“Prachtig Maartje! Geweldig om te lezen dat je je hart hebt gevolgd”

– Petra Slot

_

“Ik ontdek dat ik terug moet naar mijn innerlijke roots”

Als kind al ben ik altijd bezig met organiseren, regelen en zorgen. Ik weet nog goed dat er uit mijn beroepskeuzetest op de lagere school kwam dat ik campingbeheerster wil worden. Toen wil ik het iedereen al graag naar de zin maken en mensen zien genieten.

Als kind groei ik ‘buiten’ op. Iedereen is altijd welkom bij ons en mijn moeder zorgt voor sfeer, hartelijkheid en lekker eten. Eenmaal het huis uit ontwikkel ik een hobby voor het vinden van de fijnste vakantieadresjes. Avonden struin ik op het internet op zoek naar dat adresje wat net even anders is en de juiste sfeer en beleving biedt. En nog steeds.

Na mijn studie woon ik jaren samen in Utrecht. We hebben inmiddels 3 kinderen én met flinke stappen in het bedrijfsleven. Ik wil meer balans: rust, ruimte en tijd voor elkaar in het leven. Dichterbij mijn familie en terug naar Brabant lijkt de beste optie. Daar waar mijn roots liggen.

“Ik heb een beeld voor ogen:
ik wil een plek waar ik mensen kan ontvangen
vanuit mijn kracht”

Mijn ouders vinden een perceel in het buitengebied van Haaren in Brabant. We kunnen daar een grote  woonboerderij herbouwen: we gaan samen met mijn ouders de uitdaging aan.

Ik heb een beeld voor ogen: ik wil een plek waar ik mensen kan ontvangen. Een plek waar de setting klopt en waar mensen, organisaties of projecten kunnen groeien. Een plek waar  je op nieuwe ideeën komt met je voeten in het gras of plannen maakt bij de kachel. Een plek waar gebruikte en geleefde materialen met een verhaal een nieuwe kans krijgen. Een plek waar ik mijn passies en kwaliteiten –  sfeer & beleving, groei & ontwikkeling en verbinden & ontmoeting faciliteren – in kwijt kan.

Ik stuit op een project waarbij historische Brabantse schuren een nieuw leven krijgen: project Landschap van Allure en Reanimatie van Verloren Erfgoed. Het idee is om oude schuren als historisch erfgoed onderdeel te laten blijven van het Brabantse landschap.

Mijn cultuurhistorisch waardevolle schuur is afkomstig uit Haaren. Op een kaart van 1832 is deze schuur al terug te zien. De schuur is gedemonteerd en herbouwd op mijn huidige woonplek vlakbij zijn roots in Haaren.

Een beter object voor mijn droomplek kan ik me niet wensen. De historische schuur krijgt een nieuw leven als:

ROOTS

inspiratielocatie